Recensies

Foto: Jaap Reedijk

Foto: Jaap Reedijk

Parool:

“Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.”

Lees hier het hele artikel >>

NRC:

“Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury „sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben”. Dort begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen.”

Lees hier het hele artikel >>

Volkskrant:

“Het hoogtepunt van originaliteit en ook meteen het schrijnendste nummer van de avond kwam van Lonneke Dort. Zij dwong haar publiek mee te zingen met een cynisch vluchtelingenlied: ‘Dit is van mij, mij, mij, mij.'”

Lees hier het hele artikel >>

Telegraaf:

“Zij houdt het een stuk ingetogener met haar lange lijf, haar mimiek, haar gitaar en haar spitsvondige liedjes”

Lees hier het hele artikel >>

“De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. „Lonneke Dort staat zeer ’laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol.”” 

Lees hier het hele artikel >>

De Theaterkrant:

“De jury prees Dort om haar sterke teksten en intrigerende persoonlijkheid. ‘Er gaat een heerlijk soort gevaar van haar uit’, constateerde de jury. ‘Daardoor blijf je naar haar kijken en luisteren, altijd een beetje op je hoede.’

(…) Dort heeft echter een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen.”

Lees hier het hele artikel >>

 

[efb_likebox fanpage_url=”lonnekedort” box_width=”” box_height=”” locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn” ]

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram