Stijgend Applaus Stipendium

De VSCD cabaretjury 22/23 draagt Lonneke Dort voor als winnaar van het Stijgend Applaus
Stipendium.
.
Het Stijgend Applaus Stipendium is een initiatief om voor jonge cabaretiers en kleinkunstenaars betere voorwaarden te scheppen waardoor zij zich nog beter kunnen ontplooien en de artistieke kwaliteit van een volgende productie kunnen verhogen. Een Stijgend Applaus Stipendium bedraagt € 7.500.
.
Uit het juryrapport: “Haar goed onderbouwde en afgebakende aanvraag voor het stipendium richt zich op een artistieke investering die haar muziek naar een (nog) hoger plan zal tillen. De jury is enthousiast dat ze zich hiermee richt op het versterken van haar grootste kracht.
In het AKF Deluxe project “Indie meets kleinkunst” ontmoette Dort indie producer en muzikant Peter van Oudheusden. Samen verzonnen ze nieuwe arrangementen voor kleinkunstklassiekers. Voor Dort smaakte het resultaat daarvan naar meer. Door de samenwerking voort te zetten, maar nu haar eigen muziek centraal te stellen, verwacht ze een diepere sound te kunnen ontwikkelen. De jury ondersteunt deze gedachte en prijst Lonneke voor het nemen van deze stap.”
.
.

Volg Lonneke via

Instagram, Facebook en Youtube

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram