Lonneke Dort neemt je mee in een ogenschijnlijk licht verhaal en giet de zware dingen des levens het liefst in een vilein en droogkomisch lied.

Na het afronden van haar studie aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) wint Lonneke in 2011 het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret Festival. Ook start ze haar opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze na vier jaar afstudeert met een eigen programma.

In 2017 wint ze de AKF Sonneveldprijs (juryprijs) tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De vakjury schrijft hierover:

‘Er klopt iets niet aan deze vrouw, merkten we na de halve finales op. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en Lonneke weet zichzelf er steeds spannend mee te houden. Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.’

In de zomer van 2018 is Lonneke een week te zien in De Slimste Mens.

In 2019 en 2020 toert ze door het land met haar eerste programma Na de lieve vrede, en brengt ze haar gelijknamige EP uit.

In 2020 wordt Lonneke uitgeroepen tot één van de negen cabaretiers van de NRC 101 Nieuwe Talenten, een lijst met de kunstenaars voor de toekomst.

Van 2021 t/m 2022 staat ze met haar tweede programma Allemaal of Niemand in de theaters, waarna ze haar EP  genaamd ‘Kluizenaar’ uitbrengt.

Vanaf september 2023 toert ze door het land met haar nieuwe show Wat mij betreft en draagt de VSCD cabaretjury Lonneke voor als winnaar van het Stijgend Applaus Stipendium.  Uit het juryrapport: “Haar goed onderbouwde en afgebakende aanvraag voor het stipendium richt zich op een artistieke investering die haar muziek naar een (nog) hoger plan zal tillen. De jury is enthousiast dat ze zich hiermee richt op het versterken van haar grootste kracht.”

Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram